Het ontstaan van de stichting

De Stichting Historische Brandweervoertuigen Lansingerland is opgericht op 6 november 2021 te Berkel en Rodenrijs. De Stichting bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers uit zowel Bergschenhoek als Berkel en Rodenijs. Op allerlei manieren zetten wij ons gezamenlijk in voor het behoud van deze mooie historische voertuigen.

Erfenis van de vorige generatie

De voertuigen hebben in het verleden dienst gedaan op de dorpskernen en speelden een grote rol in de vele verhalen en herinneringen van onze oud-brandweercollega’s. Door het oprichten van de stichting slaat de nieuwe generatie de handen ineen en bouwen we samen verder aan het voortbestaan van een klein stukje brandweer-erfgoed. 

Technisch vakmanschap

Doordat beide voertuigen inmiddels ruim 70 jaar oud zijn dienen deze regelmatig gecontroleerd en onderhouden te worden om ze in goede staat te houden. Onze stichting heeft een aantal liefhebbers in haar gelederen met een uitmuntende kennis op het gebied van motorisch onderhoud. 

Een blik op de toekomst

De voertuigen willen we graag nog een aantal jaren laten voortbestaan. Daarom vinden we het belangrijk om binnen onze dorpskernen op zoek te gaan naar lokale vrienden en ze te overtuigen van het historisch belang van de voertuigen. Samen met onze donateurs duwen we de auto’s vooruit naar de volgende generatie.