Lansingerland – Vrijdagochtend 23 juli was de uitvaart van Kees Lagendaal. Lagendaal was jarenlang brandweerman in onder andere de kazerne Berkelse Poort. Hij overleed vrijdag 16 juli plotseling in zijn woning.

De uitvaart bestond uit een plechtigheid voor familie en vrienden in het uitvaartcentrum Plein 1940-1945. Aansluitend ging de rouwstoet van het uitvaartcentrum richting de Boterdorpseweg. De rouwstoet bestond uit een politiebus, het Snelle Interventie Voertuig (SIV) en een Tankautospuit (TAS). Kees werd op een oude Opel Blitz naar zijn laatste rustplaats gereden. De stoet reed vanaf het uitvaartcentrum naar Kees zijn huis in Bergschenhoek. Vandaar reed de stoet naar de begraafplaats aan de Bergweg Noord. Bij aankomst op de begraafplaats stond er een erehaag van brandweerlieden.

Opel Blitz
Kees Lagendaal was 45 jaar in dienst bij de brandweer. Hij begon bij de jeugdbrandweer in Lansingerland. Ook was hij werkzaam bij de gemeente in de buitendienst. Kees was ridder in de Orde van Oranje Nassau en drager van de vrijwilligersmedaille voor openbare Orde en Veiligheid. Zes dagen geleden lag de Opel Blitz volledig uit elkaar. Het bijzondere voertuig is met man en macht weer opgeknapt en werkend gemaakt voor de uitvaart van Kees.

Kees is 68 jaar geworden.

Aankomende evenementen: